300 000 са работещите малки и средни фирми в страната ни

...
300 000 са работещите малки и средни фирми в страната ни
Коментари Харесай

300 000 са работещите малки и средни фирми в страната ни от общо 400 000 официално регистрирани

300 000 са работещите дребни и междинни компании в страната ни от общо 400 000 публично регистрирани. Това заяви пред камерата на Plovdiv24.bg Веселин Халачев - ръководител на Сдружение за подкрепяне на дребния и междинен бизнес - Обединени бизнес клубове (ОБК) и член на Борда на шефовете на Европейски алианс на дребния бизнес в Брюксел. По думите му, огромен е процентът на банкрутиралите компании по време на пандемията, поради наложените ограничавания.

Въпреки това този дребен и междинен бизнес като част от промишлеността ни ще го има постоянно у нас и по света “, сподели Халачев.  Той представлява 99. 08 % от структурата на една страна и към 60% от Брутният вътрешен продукт се създава точно от дребния и междинен бизнес. Микро предприятията, които обезпечават до 9 работни места, заемат 92 % от развиването на всяка страна “, добави Веселин Халачев.

В постройката на Областната администрация се организира " Ден на европейската промишленост в Пловдив 2022 “, част от " Националния бизнес конгрес 2022 “. Форумът се реализира с поддръжката на Европейската комисия. Темата е " Европейска зелена и цифрова политика “.

" Целта на форума е да срещнем както бизнеса, по този начин и администрацията, какви са трендовете за Европа до 2027 година, даже и до по-далечни вероятности – 2030, даже и до 2050 година “, сподели още Халачев. " По този мотив всяка година има Седмица на европейската промишленост. Като проекти тенденциите са много оптимистични, само че всичко зависи от нас, самите. Ние самите би трябвало да произвеждаме тези политики, да даваме препоръки и да съблюдаваме трендовете, с цел да може Европа да си вземе лидерското място в стопанската система “, уточни Халачев, като означи, че в Европа много мислят за предоставяне на благоприятни условия за страни като България. Програмите са ориентирани точно към страните, които изостават. За това би трябвало да се гледа оптимистично на опциите, които ни се оферират от Европа.  

Обръщение към участниците във форума в Пловдив направи с видео – министър на земеделието на Република България. Видео обръщения бяха подготвили и Ерхад Бусек - координатор на Инициативата за югоизточно европейско съдействие в границите на Организацията за сигурност и съдействие в Европа, някогашен еврокомисар и вицеканцлер на Австрия, както и Урсула фон дер Лайен - президент на Европейската комисия.

Лектори на форума са проф. доктор Майкъл Фазекаш, Ева Тзика, представители и специалисти от разнообразни ръководещи органи на съответните европейски стратегии.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР